maanantai 9. joulukuuta 2013

Suklaaboston 9.luukku

Suklaaboston_kuva
Joulun odotukseen meillä kuuluu perinteisesti suklainen Bostonkakku. Mitä pehmeämmäksi malttaa pullataikinan jättää, sitä herkullisempi ja pehmeämpi Bostonkakusta tulee. Sisällä tässä herkussa on rouhittua maitosuklaata, voita, vaniljasokeria ja kaakaojauhetta. Tein tämän postauksen myös Koristeelliset kakut-lehden blogiin vierasbloggaajana.


SUKLAABOSTON:
5 dl maitoa
1 muna
1 rkl kaardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
2 ps kuivahiivaa (n.50g normaalia hiivaa)
150 g voita
n.13-14 dl vehnäjauhoja

Sisälle:
200g rouhittua maitosuklaata
50-100g huoneenlämpöistä voita
vaniljasokeria
kaakaojauhetta (itse käytin Oboyta)

Päälle:
1 muna voiteluun
Raesokeria
Raastettua suklaata (Itse käytin tällä kertaa Fazeriinaa)

SUKLAABOSTON OHJE:
1. Lisää lämmitettyyn maitoon muna ja mausteet.
2. Lisää n. 5dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva.
3. Lisää sulatettu voi ja loput jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Anna taikinan kohota n. ½ h liinan alla.
Suklaaboston_ohje_1
5. Jaa taikina kahtia ja kaulitse levyksi.
6. Levitä ensin taikinan päälle voi, tämän jälkeen ripottele pinnalle kaakaojauhetta, vaniljasokeria ja lopuksi rouhittu suklaa.
7. Kääri taikina rullalle ja leikkaa paloiksi.
Suklaaboston_ohje_2
8. Asettele palat voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan.
9. Voitele pinta ja laita päälle raesokeria ja raastettua suklaata.
10. Paista 200C°:ssa n.30-35 min
Suklaaboston_ohje_3

KAUPPALISTA:
Maitoa
Munia
Kaardemummaa
Sokeria
Vaniljasokeria
Kuivahiivaa (n.50g normaalia hiivaa)
150 g voita
Vehnäjauhoja
Kaakaojauhetta (itse käytin Oboyta)
Raesokeria
Maitosuklaata
Fazerina


VINKKEJÄ:
Tästä taikinamäärästä tulee kaksi n.24 cm halkaisijaltaan olevaa kakkua.

Pullataikina saa olla melko pehmeää, joskin se on hieman vaikea käsitellä, mutta tämä kyllä kannattaa, koska bostonistakin tulee näin ihanan pehmeä.

Paistoajan on hyvä olla hieman pidempi ja paistolämpötilan hieman matalampi kuin normaalisti pullalla, että kakku ehtii paistua myös sisältä. Voit tarkastaa kakun kypsyyden vaikka tulitikulla ja jos sisältä ei näytä olevan vielä kypsä ja pinta jo tummentuu, voit laittaa pinnan päälle leivinpaperin.

Mikäli käytät kuivahiivaa nostatuksessa, pitää maito olla melko lämmintä että kuivahiiva toimii.

3 kommenttia:

  1. Eikö taikinaa tosiaan vaivata? Miksi, vaikuttaako tämä jotenkin lopputulokseen?
    Mielenkiintoista!

    -Pikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Pikka! Toki taikina sekoitetaan tasaiseksi, mutta yleensä olen tehnyt sen itse mahdollisimman nopeasti ja vähällä vaivauksella. En tiedä vaikuttaneeko tuo mitään lopputulokseen?! :) Ehkä pehmeän lopputuloksen kannalta tärkeämpää on jättää taikina löysäksi. :)

      Poista
  2. Hei! Mulla taikina alkaa "kiivetä " yleiskoneen koukkua ylös.. Silloin kone alkaa hyppiä, luonnollisesti. Mistähän johtuu ja mikä neuvoksi? Sori tyhmä kysymys :D

    VastaaPoista