Meillä
jouluun kuuluu aina ehdottomasti itsetehty sinappi. Testauksen tuloksena tässä kaksi suosituinta, eli aurajuustosinappi ja konjakkisinappi. Nämä molemmat sopivat erinomaisesti kinkun kyytipojaksi. Nämä herkulliset reseptit minun keittokirjaani ovat löytyneet ihanalta anopiltani. :)
KONJAKKISINAPPI:
1 ½ dl sinappijauhetta (Coleman)
1 ½ dl sokeria
2 dl kermaa
1 muna
1 tl viinietikkaa
2 rkl konjakkia (ehkä jopa 3! ;)
KONJAKKISINAPPI OHJE:
1. Sekoita sinappiajuhe ja sokeri paksupohjaisessa
kattilassa.
2. Lisää kerma ja muna.
3. Kuumenna seosta ja sekoita koko ajan. Seos saostuu hieman
ja kiehahtaa, jolloin voit ottaa sen pois liedeltä ja jättää jäähtymään.
4. Lisää lopuksi jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja
konjakki ja sekoita tasaiseksi.
5. Purkita sinappi.
AURAJUUSTOSINAPPI:
½ pkt Colmans´s sinappijauhetta (1 ¼ dl)
1 ½ dl sokeria
½ rkl perunajauhoja
1 ps aura sinihomejuustoa (150-170 g)
1 muna
2 dl kermaa
1 dl omenamehua
1 tl balsamiviinietikkaa
AURAJUUSTOSINAPPI OHJE:
1. Sekoita sinappijauhe, sokeri ja perunajauho
paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lisää loput aineet.
3. Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa.
4. Purkita ja anna maustua jääkaapissa.
VINKKEJÄ:
Näistä määristä tulee n. 2 prk tai 4 pilttipurkillista
sinappia.
Sinapin ei tarvitse antaa kiehua, vain kiehahtaa.
Aurajuustosinappi kannattaa kiehauttaa miedolla lämmöllä,
että aurajuusto ehtii sulamaan sinappiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti