perjantai 20. joulukuuta 2013

Konjakkisinappi ja aurajuustosinappi, 20. luukku

Meillä jouluun kuuluu aina ehdottomasti itsetehty sinappi. Testauksen tuloksena tässä kaksi suosituinta, eli aurajuustosinappi ja konjakkisinappi. Nämä molemmat sopivat erinomaisesti kinkun kyytipojaksi. Nämä herkulliset reseptit minun keittokirjaani ovat löytyneet ihanalta anopiltani. :)

KONJAKKISINAPPI:
1 ½ dl sinappijauhetta (Coleman)
1 ½ dl sokeria
2 dl kermaa
1 muna
1 tl viinietikkaa
2 rkl konjakkia (ehkä jopa 3! ;)

KONJAKKISINAPPI OHJE:
1. Sekoita sinappiajuhe ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lisää kerma ja muna.
3. Kuumenna seosta ja sekoita koko ajan. Seos saostuu hieman ja kiehahtaa, jolloin voit ottaa sen pois liedeltä ja jättää jäähtymään.
4. Lisää lopuksi jäähtyneeseen sinappiin viinietikka ja konjakki ja sekoita tasaiseksi.
5. Purkita sinappi.

AURAJUUSTOSINAPPI:
½ pkt Colmans´s sinappijauhetta (1 ¼ dl)
1 ½ dl sokeria
½ rkl perunajauhoja
1 ps aura sinihomejuustoa (150-170 g)
1 muna
2 dl kermaa
1 dl omenamehua
1 tl balsamiviinietikkaa

AURAJUUSTOSINAPPI OHJE:
1. Sekoita sinappijauhe, sokeri ja perunajauho paksupohjaisessa kattilassa.
2. Lisää loput aineet.
3. Kiehauta paksupohjaisessa kattilassa.
4. Purkita ja anna maustua jääkaapissa.

VINKKEJÄ:
Näistä määristä tulee n. 2 prk tai 4 pilttipurkillista sinappia.

Sinapin ei tarvitse antaa kiehua, vain kiehahtaa.


Aurajuustosinappi kannattaa kiehauttaa miedolla lämmöllä, että aurajuusto ehtii sulamaan sinappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti