Taatelikakku
on perinteinen jouluinen herkku, mutta itse sitä ei ole tullut tehtyä kovinkaan
usein. Äidilläni on ollut hyvä taatelikakun ohje jossa on käytetty mm. kermaviiliä,
mutta koska resepti ei ollut tähän hetkeen saatavilla, jouduin kokoamaan reseptin
netistä. Päätin lisätä siihen samointein hieman konjakkia ja siirappiakin.
Hyvää tuli! :)
TAATELIKONJAKKIKAKKU:
1 pkt / 250 g taateleita
1 dl vettä
1 dl konjakkia
200 g voita
100g kermaviiliä
2 rkl tummaa siirappia
2 rkl tummaa siirappia
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
½ tl raastettua vaniljatankoa
TAATELIKONJAKKIKAKKU OHJE:
1. Kiehauta taatelit vedessä ja
konjakissa kunnes ne ovat pehmenneet. (n.15 min) Ja soseuta ne
sauvasekoittimella. Anna seoksen jäähtyä.
2. Lisää sokeri.
3. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita.
4. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
5. Lisää kermaviili ja siirappi.
6. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja
sekoita taikina tasaiseksi.
Halutessasi kakkuun voimakkaamman konjakin maun, voit lisätä lopuksi vielä ½ dl konjakkia.
Halutessasi kakkuun voimakkaamman konjakin maun, voit lisätä lopuksi vielä ½ dl konjakkia.
7. Paista 175°C:ssa n. 1 tunti.
KAUPPALISTA:
Taateleita
Konjakkia
Voita
Kermaviiliä
Sokeria
KananmunIa
Erikoisvehnäjauhoja
Ruokasoodaa
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Raastettua vaniljatankoa
VINKKEJÄ:
Tein kakut tällä kertaa neljässä pienessä vuoassa, jolloin paistoaika oli vain ½ tuntia. Nämä kakut lähtevät huomenna lahjaksi ihanille asiakkaille! :)
Voit lisätä taikinaan vielä lopuksi ½ dl konjakkia halutessasi kakkuun voimakkaamman konjakin maun, sillä kakussa ei maistu konjakki kovin vahvasti mikäli keität taateleita kauan.
Voit lisätä taikinaan vielä lopuksi
Siirapin määrän olet unohtanut aineksista.
VastaaPoistaHyvä huomio, kiitos!!! Sitä tulee 2 rkl! :)
PoistaOlin laittanut vain 1 rkl ja tuli silti hyvää, koko perhe piti kakusta. Kiitos ohjeistasi.
Poista