lauantai 14. joulukuuta 2013

Taatelikonjakkikakku 14. luukku



Taatelikakku on perinteinen jouluinen herkku, mutta itse sitä ei ole tullut tehtyä kovinkaan usein. Äidilläni on ollut hyvä taatelikakun ohje jossa on käytetty mm. kermaviiliä, mutta koska resepti ei ollut tähän hetkeen saatavilla, jouduin kokoamaan reseptin netistä. Päätin lisätä siihen samointein hieman konjakkia ja siirappiakin. Hyvää tuli! :)

TAATELIKONJAKKIKAKKU:
1 pkt / 250 g taateleita
1 dl vettä
1 dl konjakkia 
200 g voita
100g kermaviiliä
2 rkl tummaa siirappia
1 ½ dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
½ tl raastettua vaniljatankoa

TAATELIKONJAKKIKAKKU OHJE:
1. Kiehauta taatelit vedessä ja konjakissa kunnes ne ovat pehmenneet. (n.15 min) Ja soseuta ne sauvasekoittimella. Anna seoksen jäähtyä.
2. Lisää sokeri.
3. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita.
4. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen.
5. Lisää kermaviili ja siirappi.
6. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Halutessasi kakkuun voimakkaamman konjakin maun, voit lisätä lopuksi vielä ½ dl konjakkia.
7. Paista 175°C:ssa n. 1 tunti.

KAUPPALISTA:
Taateleita
Konjakkia
Voita
Kermaviiliä
Sokeria
KananmunIa
Erikoisvehnäjauhoja
Ruokasoodaa
Leivinjauhetta
Vaniljasokeria
Raastettua vaniljatankoa



VINKKEJÄ:
Tein kakut tällä kertaa neljässä pienessä vuoassa, jolloin paistoaika oli vain ½ tuntia. Nämä kakut lähtevät huomenna lahjaksi ihanille asiakkaille! :)

Voit lisätä taikinaan vielä lopuksi ½ dl konjakkia halutessasi kakkuun voimakkaamman konjakin maun, sillä kakussa ei maistu konjakki kovin vahvasti mikäli keität taateleita kauan.




3 kommenttia:

  1. Siirapin määrän olet unohtanut aineksista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio, kiitos!!! Sitä tulee 2 rkl! :)

      Poista
    2. Olin laittanut vain 1 rkl ja tuli silti hyvää, koko perhe piti kakusta. Kiitos ohjeistasi.

      Poista