sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Luumusuklaakonjakki-kakku 22.luukku

Tämä kakku on joulupöydän kruunu! Herkullinen ja täyteläinen pohja, suussa sulava luumukonjakkimousse ja ihana suklainen kuorrutus, mitä muuta voi kakulta toivoa! Alun perin tämä resepti on peräisin hyvältä ystävältäni, joka oli saanut sen siskoltaan. Kadotin ohjeen kuitenkin jossain vaiheessa, mutta onneksi samainen resepti löytyi netistä Plazan keskustelupalstalta jo vuodelta 2006 nimellä ”luumusuklaaunelma”.

Tämä kakku on alun perin kuivakakku, mutta pienillä muutoksilla ja luumukonjakkimoussella höystettynä tämä kakku on enemmän minun makuuni. Luumukonjakkimousse löytyy luukusta 8.

LUUMUSUKLAAKONJAKKIKAKKU:
250 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 prk luumusosetta
2 dl kermaa
½ dl konjakkia
120 g suklaarusinoita
100 g pilkottua suklaata

LUUMUSUKLAAKONJAKKIKAKKU OHJE:
1. Vaahdota voi ja sokeri.
2. Lisää munat hyvin vatkaten.
3. Lisää keskenään sekoitetut luumusose, kerma ja konjakki.
4. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Lisää suklaarusinat ja suklaanpalat.

6. Paista 175°C:ssa n.1 tunti.
Kakun ollessa uunissa voit valmistaa luumukonjakkimoussen.
7. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan.
8. Kokoa kakku säädettävään reunavuokaan. Lisää reunoille reunakalvo tai leivinpaperi. Lisää väleihin luumukonjakkimousse ja anna olla jääkaapissa yön yli.
9. Koristele kakku.


LUUMUKONJAKKIMOUSSE:
1 prk luumuhilloa (torttuihin tarkoitettua)
200g tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4 dl kermaa
2 rkl konjakkia
½ sitruunan mehu
2 tl liivatejauhoa

LUUMUKONJAKKIMOUSSE OHJE:
1. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri ja vaniljasokeri.
2. Lisää luumuhillo.
3. Lisää valmistettu ja hieman jäähtynyt liivate.

4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Tämän kakku on luumusuklaakonjakki kuivakakku kuorrutettuna suklaalla. 

KAUPPALISTA:
Voita
Sokeria
Munia
Vehnäjauhoja
Vaniljasokeria
Kaakaojauhetta
Luumusosetta
Kermaa
Konjakkia
Suklaarusinoita
Suklaata

VINKKEJÄ:
Tästä kakusta voi tehdä myös hyvin kuivakakun. 

Kakku kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin ennen joulua / tarjoilua, että se ehtii maustua. Joskin valitettavasti nyt siihen ei ole enää mahdollisuutta, mutta ensi jouluna! ;) 

Kakku kannattaa antaa olla ainakin 1-2 tuntia huoneenlämmössä ennen tarjoilua, näin maut tulevat parhaiten pintaan.

1 kommentti: